avatar

Megurumi

Maak je eigen pop

Haar voor MEgurumi

Haar is iets heel persoonlijks. Eigenlijk iedereen identificeert zich met zijn kapsel. Dus de beschrijving van de kapsels zijn redelijk summier, dat betekent dat er veel ruimte is voor je eigen peroonlijkheid. Dat is toch wel waar we voor gaan met deze leuke poppen.
Hier een stukje over mijn persoonlijke keuzes voor het haar.

Texturen

Er zijn verschillende materialen die je voor het haar kan gebruiken. Voor een andere soort haar kan je dus ook een ander materiaal gebruiken. Maar mijn favoriete materiaal is toch wel 100% super-wash wol. Haar is ook een proteine-basis vezel, net als haar van een schaap. Dus die zet er, mijns inziens, het beste uit. Bovendien laat wol zich goed bewerken.
Ik heb veel en dik haar, dat ook nog eens het liefst rechtop gaat staan. Dus voor mijn kapsel heb gekozen voor een wol, die ik eerst gekruld heb. Krullen doe je door eerst de wol te breien, te wassen en stomen en dan weer uit te halen. Omdat ik niet echt krullen heb, heb ik mijn haar weer gestoomd zo zijn de meeste krullen er weer uit gezakt.
Voor Dexter heb ik de wol dezelfde behandeling gegeven. Dus eerst “krullen”, maar daarna niet te heftig stomen. Anders zouden alle mooie krullen er weer uit zakken. Maar door de toepassing van een klein beetje stoom gaat het haar er toch uit zien als een kapsel in plaats van een uitgehaald breiwerkje.

Hiersonder 3 voorbeeldjes van haar. De niet te missen krullen van Dexter, onbewerkte standaard katoen, en onbewerkte superwash wol.
megurumi amigurumi webapplicatie haken

Kleuren

megurumi amigurumi webapplicatie haken
Haarkleuren zijn erg spannend of juist heel erg saai, maar je ontkomt er niet aan, je haar heeft een kleur. Dit is mijn ring met haarkleur-monsters.

megurumi amigurumi webapplicatie hakenEr zijn nog veel meer kleuren te verzinnen dan deze, maar het laat wel zien wat het mengen van kleuren doet om een mooie kleur te krijgen.

Voor mijn eigen pop heb ik er voor gekozen om bruin, zwart en grijs te gebruiken. Mijn eigen haar is donkerbruin en grijs, maar als je goed kijkt is de bovenkant veel lichter dan de onderkant. De een gaat naar de kapper om deze highlights erin te laten zetten, mijn haar doet het vanzelf. Door het gebruik van lichte en donkere tinten kan je de haarkleur van je pop heel mooi laten lijken.
megurumi amigurumi webapplicatie hakenDe pop van Dexter is gemaakt met twee tinten oranje en een rood. Rood haar is een lastige kleur, als je te veel rood gebruikt wordt het direct een clown. Dat kan heel leuk zijn, maar was hier zeker niet de bedoeling. Over het hoofd verdeeld is de kleur ook niet eerlijk verdeeld, bovenop wordt meer van de lichte tint gebruikt dan onderop.

avatar

Megurumi

Maak je eigen pop