avatar

Megurumi

Maak je eigen pop

Wat is MEgurumi

Wat is MEgurumi.

MEgurumi is een tool om een gehaakte pop te ontwerpen en maken. Maar de magie zit in je vingers. Maker zijn is een superpower. De connectie tussen wat je ziet en hoe je dat maakt is geweldig en ik heb veel respect voor makers. Omdat niet iedereen zonder patroon iets kan maken, is MEgurumi het perfecte gereedschap om je op weg te helpen.

Om een pop te kunnen haken heb je een haakpatroon nodig. Met MEgurumi stel je zelf een pop samen en het patroon voor die specifieke pop wordt (na betaling) gegenereerd. Door te spelen met de verhoudingen kan je iemand namaken. Deze verhoudingen, kledingkeuze en kleuren vormen de basis voor je pop. De excacte invulling van een pop maak je zelf, daar ben jij als maker waarschijnlijk heel goed in. Sowieso beter dan een web-applicatie. Dus om je alle ruimte te geven om een pop echt goed te laten lijken zijn de opties niet te ingewikkeld. Want ingewikkeld betekent ook beperkend.

MEgurumi is een webapplicatie. Dus op zowel je computer, tablet, telefoon of laptop is het mogelijk een pop te maken. Gebruik je muis of één vinger om de pop dikker, dunner, langer of korter te maken. Ook de armen, benen en hoofd zijn aan te passen. Plaats de ogen, neus en oren op de juiste plek (wederom met muis of één vinger). Kies vervolgens de kleding en kleuren. Kies uit de volgende outfits: trui/broek, t-shirt/broek of jurk/panty. Gaat hiet niet helemaal goed, of lijkt het “voor geen ene meter”, dat geeft niet. Je kunt heen en weer tussen de menu-tjes om de alle opties weer aan te passen.

Om terug te komen om de exacte invulling van de pop. De kapsels zijn op dit moment onderverdeeld in kaal, kort, een scheiding, een pony en krullen. Dat lijkt weinig, en waarschijnlijk zit jou exacte kaspel niet bij de mogelijkheden. Hier moet je kiezen voor een kapsel dat het meest in de buurt komt van je eigen haar kwa “constructie”. De knipbeurt en keuze in kleur maken het jouw kapsel, dit gebeurt onder je handen en niet in de app.

Ook de keuze in kleding is vrij eenvoudig. In grote lijnen is kleding dat ook. In feite is een broek is een buis met drie uitgangen en een trui een buis met 4 uitgangen. Wat kleding uniek maakt is de kleur, print en de pasvorm/model. MEgurumi gereneert het patroon voor de kleding op de maat van de pop. Jij bent uiteindelijk degene die de keuze maakt voor de stof, het materiaal en de kleur. Dus hier is ook veel ruimte voor personalisering en je creativiteit.

Ben je tevreden, sla de pop op en geef hem een naam. De pop is hierna niet meer aan te passen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je Tante Fien ineens veranderd is in die ene voetballer ;) of erger nog: andersom. Dit betekent ook dat je alvast een voorraadje poppen aan kan leggen. Na betaling wordt het patroon gegeneerd, en kun je het patroon downloaden, dit duurt 5 tot 10 seconden.

Het patroon is een PDF en bestaat uit zo’n 20 kantjes A4. Hierop staat alle infomatie en het patroon om de pop te haken. Ook het brei- en naaipatroon voor de kleding vind je op dit patroon. Het patroon vind je terug in de lijst met poppen. Dus ben je je printje kwijt, geen probleem download gewoon een nieuw patroon.

Hierboven heb ik veel geschreven over de ruimte voor je eigen creativiteit en invulling. Vind je jezelf niet zo creatief en denk je dat het te ingewikkeld is om deze app te gebruiken. Of ben je bang dat het patroon te moeilijk is om te volgen. Dat is zeker niet het geval, het hele patroon en proces staat van A tot Z uitgeschreven. Dus ik laat je niet aan je lot over, als je het patroon klakkeloos volgt komt er ook een hele mooi pop uit! En je zult zien, je bent beter in een pop personaliseren dan je nu denkt.

Ik heb heel veel zin om met MEgurumi nog veel meer mooie poppen te gaan maken. De poppen die ik heb gemaakt tijdens de ontwikkeling van de applicatie heb ik met veel plezier en liefde gemaakt. Ook heb ik al hard moeten lachen over alle vreemde combinaties die er te maken zijn. Ik hoop dat jullie ook met veel plezier poppen zullen maken MEgurumi!

avatar

Megurumi

Maak je eigen pop